BALIKESİR / MANYAS - İstiklal İlkokulu

2017 Doğumlu öğrencilerimizin 1.Sınıfa

2018,2019,2020 Doğumlu Öğrencilerimizin okul öncesi sınıflara kayıt işlmleri başlamıştır.Kayıt yaptıracak velilerimizi 09.00-17:00 saatleri arasında okulumuza bekliyoruz.

2.Proje:Hepimiz yazarız

Sloganı:Geleceğin yazarları yetişiyor.

Amacı:Okuma yazma becerisini geliştirebilme

Uygulama:

Beklenen Sonuç:Her öğrenci kendi kitabını oluşturacak.

Uyum haftası 1 D sınıfı

01.06.2022-07.06.2022 Tarihleri HAYAT BOYU ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ

1. Hafta boyunca bütün okullarda başta Hayat Boyu Öğrenme konusunun ve özelde ana tema olarak " Sıfır Atık", "Geri Dönüşüm"  etkinliklerinin  sınıf içi ve okul bazlı yapılacak ders içi etkinlikler, köşe hazırlama, afişleme, sergi çalışmalarıyla sürdürülmesi vb çalışmalar yapıldı.

Mrt

—Sergilenmesi istenilen davranışlar belirlendi. — Bu davranışları sergileyen öğrenciler tespit edilerek ödüllendirildi. —

Mrt

—Bu projede yazılan masal kitapları  ''İlk Masal Kitabım'' olarak sunuldu. —Öncelikle masal kitaplarında kullanılacak görseller derlendi. Hayal güçlerini geliştirerek görsellerden bir masal oluşturmaları istendi. —Noktalama işaretlerine dikkat ederek masallar yazıldı. Yazılan masalla ilgili kısa bir görsel sunu oluşturuldu. Yazılan masal kitapları okulda sergilendi.

İGM İŞBİRLİĞİ İLE YARIŞMALAR

—İlçe Gençlik Merkezi ile ortak etkinlikler belirlendi. —Özel eğitim öğrencileriyle kapalı spor salonunda yarışmalar ve Gençlik Merkezinde oyun ve müzik etkinlikleri, — 1. Sınıflarla çuval yarışı ve matraks, —2. Sınıflarla matraks ve halat çekme, —3. sınıflarla badminton, ok atma, —4. sınıflarla curling ve tenis etkinlikleri düzenlenmiştir.

Mrt

— —''Yaşasın Kütüphanemi Geliştiriyorum'' projesi kapsamında projeyi anlatmak için video çekilip çocuklara izletildi. 15 tatilde çocuklar kitaplarını okudular. Videolar çekilip okul sitesinde paylaşıldı. — Çocuklar okudukları kitaplara küçük notlar yazarak okul ve sınıf kütüphanesine hediye ettiler.

BİR MASAL ANLAT

— —''Bir Masal Anlat'' projeleri için  okul öğretmenleri ve veliler bilgilendirildi. Öğrenciler kitapların anlatımını yaptı ve videoya çekilerek okul sitesinde paylaşıldı. —

HER ÇOCUK ÖZELDİR

—Özel eğitim öğretmenlerimizin hazırladığı ''Her Çocuk Özeldir'' projesiyle, devamsız öğrencilerin okula devamlarının sağlanması amacıyla Kasım ayı içerisinde devamsız öğrencilerin tespiti yapıldı. — — Aralık ayı itibariyle ev ziyaretleri yapılıp veliler ve öğrencilerin devamsızlık durumu ile ilgili bilgilendirilmesi sağlandı. — — Problemli davranışların tespitine yönelik anket formu hazırlandı. Hazırlanan anket formları 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerine uygulandı. Anket sonuçları değerlendirildi. Öne çıkan problem davranışları belirlendi. Öğrenci bazlı çözüm önerileri geliştirildi.